Ønsker du at nå dine mål – privat, på arbejdet og i livet? Følg mit nyhedsbrev →
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ring også gerne direkte på +45 70 247 248 eller skriv på info@habitmanager.com og få svar med det samme.

Forandringer

“Det eneste konstante er forandringer” sagde den græske filosof Heraklit for 2.500 år siden.

I dag er det mere sandt end nogensinde før – forandringer ligefrem vælter ind over os, og vi må se, om vi kan følge med.

Men over for forandringerne står vanerne

Hjernen elsker vaner, fordi de sparer energi, og fordi de giver en følelse af tryghed, men spørgsmålet er, om det er ægte trygt at gøre, hvad vi plejer, når alt andet forandres.

Forandringer giver konkurrencemæssige muligheder

“Du skal være forandringsparat” har derfor været et ledelsesmantra i de sidste 10 -15 år og er som sådan stadigt fornuftigt, selvom ikke alt nyt er godt nyt. Men når vi lever i en forandrende tid, må vi som minimum være parate, da vi ellers helt ryger af sporet både som mennesker, virksomheder og arbejdspladser.

Men paratheden kan nemt gøre organisationen netop “parat”, hvilket stiller utrolige krav til ledelsen om at være på forkant med alt, og altid det rigtige, så de kan sætte den parate organisation i gang med alt det nye, de er kommet på.

Forandringer skal skabes af hele organisationen

Skal vi derimod ikke blot hænge på, men komme og blive i spidsen skal vi også være forandringsskabende – og det gælder alle og enhver i organisationen. Herved øger vi muligheden for transformation, at ideerne bobler op nedefra, og at flere ideer bliver ført ud i livet, fordi medarbejderne selv er kommet på dem og ikke blot blevet præsenteret for dem fra ledelsens side.

Topledelsen skal fortsat udstikke overordnet retning, skabe de overordnede rammer og komme med forandringsforslag- og krav, men nu skal alle i organisationen komme på nye ideer inden for deres eget område og for de andre områder, hvor de kan se at noget andet kunne være en god ide at gøre.

Se foredrag om forandring og vaner
Workshops om forandring og vaner

Sådan dræber ledelsen nye ideer og tiltag fra medarbejderne

Når medarbejderne præsenterer sine nye ideer kommer svar som: “Løb selv lidt med ideen”, ”Det ser vi på til…” og “det har vi prøvet – og det virkede ikke” ofte til at virke som stopklodser, og antallet af nye ideer styrtdykker eller udebliver helt, og herved svækkes vores konkurrenceevne.

Derfor skal topledelsen skabe en kultur og en systematik, hvor nye ideer drøftes fælles i ledelsen/organistionen, hvorefter der stilles uddybende spørgsmål til forandringsideen, gives personlig, seriøs og velbegrundet svar på de nye ideer, og hvis ideen skal føres ud i livet, besluttes hvem der skal arbejde med ideen, eller hvor der spørges til hvem, der gerne vil?

Det der har bragt os hen, hvor vi er i dag, bringer os ikke derhen, hvor vi gerne vil

Derfor skal vi som mennesker og organisationer gå fra at være gode til simpel fornyelse og forandringsparathed til også at være forandringsskabende og forvandlingsparate. Her ligger en af de største konkurrencemæssige muligheder for dit team, jeres departement, kommune, skole og virksomhed etc.

Udvalgte foredrag og workshops om forandringer og vaner i organisationer

Bryd vanen og nå dine mål – foredrag
Hvis din hest er død, så stå af! – foredrag
Trivsel, arbejdsglæde og vaner – workshop
Gode vaner får værdierne til at leve – workshop