Ønsker du at nå dine mål – privat, på arbejdet og i livet? Følg mit nyhedsbrev →
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ring også gerne direkte på +45 70 247 248 eller skriv på info@habitmanager.com og få svar med det samme.

Hvem er Danmarks bedste foredragsholdere?

Foredragsholder i fokus

At være blandt de bedste professionelle foredragsholdere i Danmark er naturligvis eftertragtet og selv om der findes mange med titlen ”foredragsholdere” er det oftest de samme der ligger i toppen blandt de bedste foredragsholdere igen og igen. Men hvad måler man egentligt en foredragsholder på for, at finde de bedste og hvem er de eftertragtede bedste foredragsholdere?

Et foredrag er en koncentreret mundlig præsentation for et mindre eller større publikum og med en typisk varighed fra 45 – 90 minutter. Varigheden kan også ofte være kortere og i sjældnere tilfælde ned til 15-20 minutter men ikke ofte længere, da aktiviteten så mere tager karakter af en workshop. Så foredragets ”natur” er det forholdsvis korte, inspirerende, motiverende, tankevækkende, fængende og igangsættende indlæg og jo kortere tid der er til rådighed jo større krav stilles der til foredragsholderen. For denne skal på kort tid opnå både sympati, skabe stemning, få deltagerne med sig og give dem lyst til at lytte, tænke og ofte give motivere til forandringer enten privat og/eller på arbejdet hvilket er langt lettere sagt end gjort.

Den rigtige foredragsholder kan gøre hele forskellen for mødet – og resultaterne

Når man lukker en ”fremmed” person ind på arbejdspladsen og lader denne møde og præge de vigtigste nøgleressourcer arbejdspladsen har, nemlig medarbejdere og kunder/borgere, er det centralt at gå seriøst og struktureret til søgearbejdet og udvælgelsen. For ender vi op med det ”forkerte” valg kan det have stor indflydelse på både selve dagen/mødet men også med de planer og mål vi havde efterfølgende.

Det er altid nemmere at rejse forventninger end at indfri dem, så hvordan sikrer man så bedst at få fat i den allerbedste foredragsholder til netop jeres næste arrangement?

Forberedelse er alfa omega – især for de bedste foredragsholdere

Blandt de bedste foredragsholdere i Danmark finder vi foredragsholdere der har aktuelle emner på programmet, som udvikler sig løbende og tilpasser deres budskaber til udviklingen i samfundet og hos jer. De er desuden altid godt forberedte, har talt med kunden på forhånd og tilpasset sit indlæg så det matcher kundens situation samt deres ønsker og krav så det hele rammer helt i plet. Forberedelsen kan være alt fra at udtale kundens navn korrekt, til at have det rigtige nye logo i sin PowerPoint og til at indarbejde kundens situation, nye produkter, strategiplan eller andet i sit foredrag og relatere til dette. Desuden er det centralt at tilpasse sig til arbejdspladsens kultur, undervejs kommunikere med beslutningstagerne om, om man er på rette spor og sidt men ikke mindst holde tiden.

The moment of truth

Oven i dette kommer naturligvis selve gennemførslen, herunder foredragsholderens viden om emnet samt sin evne til at formulere sig fængende og inddrage publikum så ”tiden flyver”. De bedste professionelle foredragsholdere ved udmærket at de aldrig er bedre end deres sidste foredrag! Derfor ser de konstant sig selv ”udefra” og vurderer hvad der skal til lige nu for at vi sammen komme i mål og når det der er aftalt. De træner, ser sig selv på video, har en coach, udvikler sig og søger feedback så de kan være de bedste på scenen – hver gang.

De bedste foredragsholdere opbygger deres foredrag struktureret efter en what, why, how strukturen og krydret med øvelser og virkemidler som eksempelvis professionel brug af powerpoint samt evt. musik. Undervejs er de opmærksomme på deres tempo, variation og begejstring og forstår at skrue op og ned for disse virkemidler. Danmark’s bedste foredragsholdere har også humor for med selv de mest alvorlige emner får et smil eller gode grin ”medicinen” til at glide bedre og nemmere ned. De bedste foredragsholdere slapper aldrig ”rigtigt” af undervejs (selv om det kan se sådan ud) for de ved at de er på arbejde og at de først kan regne med at successen er hjemme når de er på vej i bilen fra mødet – på vej til deres næste opgave.

De bedste foredragsholdere i Danmark

Forhåbentligt vil I efter jeres næste møde tænke at ”dette var den bedste og den rigtige foredragsholder til netop os og netop i dag”.

Nogle foredragsholdere høster igen og igen topkarakterer og høje vurderinger når de er på besøg i firmaer, i fagforeninger, kommuner og på konferencer m.v.

Bag en af de større undersøgelser Jobindex står bag som viser top-3 af de bedste foredragsholdere i Danmark fordeler pladserne sig således:

1. Arne Nielsson
2. Søren Holmgren
3. Torben Wiese
4. Ulrik Wilbek
5. Anne Skare Nielsen
6. Mette Bloch
7. Martin Thorborg
8. Henrik Enegaard Skaanderup
9. Jesper Klit
10. Rasmus Bagger
11. Eskild Ebbesen
12. Hardeep Dhanjal
13. Jon Kjær Nielsen
14. Rolf Høegh
15. Ricki Nielsen
16. Jesper Bergstrøm
17. Jesper “Kasi” Nielsen
18. Vibeke Krogsgaard
19. Rune Sørensen
20. Iris Isabella Engelund

Du kan se den fulde liste over de 20 bedste her.

En anden stor undersøgelse står bookingbureauet one2speak bag som har undersøgt bl.a. de mest motiverende foredragsholdere i Danmark og i top-3 er:

1. Martin Thorborg
2. Torben Wiese
3. Chris MacDonald

Så hvis du er på jagt efter en af de bedste foredragsholdere i Danmark, så slå til mens jernet er varmt og Bøj fisken mens den er frisk!