Ønsker du at nå dine mål – privat, på arbejdet og i livet? Følg mit nyhedsbrev →
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ring også gerne direkte på +45 70 247 248 eller skriv på info@habitmanager.com og få svar med det samme.

Hvad er det mindste, du kan gøre?

Hvis du løser små problemer, får du aldrig store problemer. Men når vi skal ændre en vane eller mønster, springer vi ofte over og udskyder handlingen til fremtiden – og udfordringen vokser sig herved let endnu større.

Her finder du inspiration og et velafprøvet værktøj til at komme nærmere dit mål og inderste ønsker – hver dag.

Jeg håber, at du vil blive inspireret.

11 teskeer sukker pr. kop kaffe

En kvinde brugte 11 teskefulde sukker, i hver kop kaffe hun drak. Hun ønskede at ændre dette, men havde ikke haft succes med det. Tankegangen ”Hvad er det mindste du kan gøre, og som stadig bringer dit tættere på målet?” gjorde at hun besluttede at bruge én teskefuld sukker mindre, pr. kop, pr. dag. Efter 10 dage brugte hun nu kun én teskefuld sukker pr. kop.

Men selv om hun fokuserede på sit mål, formåede hun ikke at komme af med den sidste teskefuld sukker.

Med udgangspunkt i ”Hvad er det mindste, du kan gøre, og som stadig bringer dig mod målet?” fandt hun på at bruge ét sukkerkorn mindre pr. kop, pr. dag – og efter 74 dage brugte hun ikke længere sukker i kaffen.

Løbesko i lejligheden

En klient ville gerne i gang med at jogge og komme i bedre form. Han havde længe haft alt i løbeudstyr, men det var stadigt ubrugt – han kunne bare ikke komme i gang. Jeg spurgte ham: ”Hvad er det mindste du kan gøre, og som stadig bringer dig på vej mod målet?”

Han tænkte lidt, og svarede: ”Jeg kan starte med at gå med løbeskoene på, hjemme i lejligheden – så er jeg da i gang…”. Jeg sagde: ”Så prøv det”. Efter 14 dage fik jeg en SMS hvor der stod: ”Nu går jeg nede på gaden” – og nu løber han hver anden dag i de lokale skove.

Gå hjem til tiden

15 medarbejdere i en afdeling i en international organisation havde fri hver dag kl. 16.30 – men var kommet ind i et mønster hvor de først gik hjem kl. 17.15 – 17.30. Desuden var chefen – pr. automatik – begyndt at lægge møder kl. 18.00 – og senere!

Medarbejderne ønskede at starte med at gå til tiden – i ét ryk. Jeg sagde at dette var urealistisk – både fordi omgivelserne var vænnet til det andet mønster, og fordi de 15 var så pligtopfyldende (over for arbejdet!), at de ikke bare pludseligt kunne gå til tiden, og lade ”det hele sejle”.

Jeg spurgte: ”Hvad er det mindste I kan gøre for at komme nærmere målet?” Svaret var: ”Vi kan gå ét minut tidligere hjem pr. dag. Jeg sagde: ”Så prøv det”. Efter en arbejdsmåned gik de 22 minutter tidligere hjem – og i dag går de alle til tiden.

Store succeser bygger på små succeser

Når du ser en virksomhed i vækst, en succesfuld person, et lykkeligt ægtepar eller vindende sportsklub – ser du samtidigt en lang række små succeser som har ført til denne store succes.

Ved at tænke: ”Hvad er det mindste jeg kan gøre?” – og udføre dette – lærer du din hjerne at du er lederen, at du styrer – og at du vil.

Vind over hjernen

Hjernen søger det behagelige frem for det ubehagelige og uvante. Dels fordi det umiddelbart føles bedre, kendt og trygt – og fordi hjernen herved sparer energi.

Forestil dig at du står i brusebadet og ønsker at slutte af med et iskoldt dusch. Det har du besluttet med din bevidsthed. Men hvad siger din underbevidsthed? Den sige sandsynligvis: ”Lad være!”.

Hvis vi lader være, har hjernen vundet over os. Gør du det alligevel, har du vundet over hjernen, og du er på vej til at vise hvem der bestemmer over – dig.

Start med det mindste, du kan gøre…
Herved lærer du hjernen – bid for bid – at du bestemmer, samtidigt med at du vænner dig til det nye i dit eget tempo – og du er nu på vej mod dine bevidste mål og ønsker.

Hvad er det mindste, du kan gøre – i dag – som vil hjælpe dig på vej i mod dit mål?