Ønsker du at nå dine mål – privat, på arbejdet og i livet? Følg mit nyhedsbrev →
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ring også gerne direkte på +45 70 247 248 eller skriv på info@habitmanager.com og få svar med det samme.

Hvem er din nærmeste leder? – Bliv leder af dit eget liv

Det er ofte først i perioder, vi får tænkt lidt dybere over, hvad vi egentligt vil, og om vi måske skal ændre noget på arbejdet, hjemme eller andre steder.

Ledere ønsker medarbejdere, der tænker som – ledere

Ét af de temaer, som jeg mærker stærkt stigende interesse for, er emnet om at tage magten i sit eget liv – at blive leder i sit eget liv.

Når jeg spørger: “Hvem er din nærmeste leder? så får jeg oftest svaret: “at det er den og den person”, men efter nærmere overvejelse kommer svaret ofte: “Nej, det er da mig selv… eller det burde det være…!”

Grunden er oftest at mange ønsker at styre mere – frem for at lade sig styre. At lede i stedet for at følge. Ikke fordi at alle nu skal til at være ledere af titel, rang og med budget – men fordi vi er bevidste om at ingen andre har så stor interesse i mig – som mig!

Men i en travl hverdag glemmer vi imidlertid ofte dette, og det påvirker vores glæde, lykke, stress, udvikling og muligheder – når vi umærkeligt overlader ledelsen til andre, eller til det jeg eller man plejer…

Det er eksempelvis

Når vi venter på at andre tager et initiativ
Når vi ikke gør det, vi har lyst til, fordi vi er bange for at mislykkes
Når vi lader være med noget, fordi det kan blive pinligt
Når vi ikke får sagt fra
Når vi ikke – igen – giver udtryk for vores ønsker
Når vi gør, som vi plejer – fordi vi ikke tænker over alternativet

Eller når vi:
Ikke sætter os mål
Ikke forlader komfortzonen
Ikke søger den der stilling, fordi man ved, hvad man har – ikke hvad man får
Ikke siger noget i forsamlinger
Spiser som vi plejer, selvom vi godt ved bedre
Siger for meget “ja” og for lidt “nej”
Når vi ikke vurderer – men lader underbevidstheden styre
Ikke sætter i gang

Virksomheder, organisationer og ledere har i dag hverken tid, råd, eller lyst til medarbejdere, der skal motiveres, ledes og nurses alt for meget. Hvis de kan vælge, ønsker de medarbejdere der tænker som ledere, som kan tænke nyt, tager beslutninger og nogen gange tør tage en risiko.

Omvendt ønsker vi også som medarbejdere en leder, som vi kan se op til, som ikke er stresset – og som giver os lov og plads til at tænke og handle som ledere.

Det samme ønsker vores private partner og familie. Én der tager initiativ, gør en positiv forskel, er inspirerende og vi kan være stolte af.

Vores udfordring er i en travl hverdag at tænke og handle efter at “Nu er jeg lederen”, fordi der er så meget andet der ønsker at styre netop vores tid.

Det du lærer hurtigt, glemmer du hurtigt

Det har taget hele dit liv at udvikle de vaner, rutiner og og mønstre du har i dag. Derfor tager det også tid at ændre og justere i disse.

Husk at dine mål ikke bliver dårligere eller mindre værd, selv om der går én, to eller tre uger – men ofte glemmer vi at bevare fokus og så når vi ikke målet.

Du kan ændre alt lige nu – det der tager tid, er processen ind til du bestemmer dig – men når noget er vigtigt nok, så kan du alt lige nu.

Store succeser bygger på små succeser

En nem måde at komme nærmere sine mål er at tænke: “Hvad er den mindste handling, jeg kan gøre, der – selv om den er lille – bringer mig nærmere mit mål?”

Vil du eksempelvis have mere orden på skrivebordet, kunne den mindste handling være at fjerne én klips mere om dagen, eller hvis vi vil arbejde mindre, så stoppe ét minut tidligere om dagen.

Ikke fordi den ene klips eller det ene minut gør forskellen lige nu, men fordi det er symbolhandlinger, der viser mig og min underbevidsthed, at her styrer jeg – nu er jeg lederen!

– og så er du på vej.