Ønsker du at nå dine mål – privat, på arbejdet og i livet? Følg mit nyhedsbrev →
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ring også gerne direkte på +45 70 247 248 eller skriv på info@habitmanager.com og få svar med det samme.

Lær fra den mest motiverende foredragsholder

Make this day great! Motivational quote

Et vigtigt mål med et professionelt foredrag må altid være, at deltagerne ikke alene er blevet klogere, godt underholdt og inspireret men også at de er blevet motiverede. Men hvad er motivation og hvordan motiverer den professionelle foredragsholder på så kort tid? 

Det er yderst sjældent – hvis nogen sinde? – at et foredrag ikke skal gøre en forskel. Med mindre det er tale om ren underholdning og stand up, men også her vil humør, energi og sammenhold være anderledes. Men ønsker I at jeres medarbejdere og deltagere skal holde fast i alt det gode de allerede gør samt forbedre og ændre ting der kan gøres bedre eller starte på nye handlinger, så skal der motivation til hvis det skal rykke noget – og det skal det, for et møde og foredrag er både dyrt i medarbejdernes tid (lønomkostning), planlægning, lokaler, produktivitet samt foredragsholderens honorar.

Hvad er motivation?

Når vi som mennesker beslutter og handler, sker det altid i en blanding af hvad vi kan opnå og/eller undgå og vi gør ting af enten lyst eller nød – eller i en kombination. Når vi har tilstrækkeligt mange eller store ”motivations napper” tændte handler vi – men er de derimod på ”off” lader vi det ligge.

Motivation giver os energi, mod, lyst og tro og en stolthed både når vi handler og især når vi opnår det vi har sat os for. En dygtig og professionel foredragsholder forstår med sin indlevelse, sine skræddersyede budskaber og skarpe pointer at fange en hver i organisationen og både tilføre dem de vi kalder ”what – to do”, ”why – to do” og ”how – to do” – og alle tre motiverer men specielt WHY kan tænde den indre ild og skabe både lyst og handling.

Hvor længe holder motivation?

Selv om et foredrag er fantastisk, helt enestående og slutter med stor applaus så vil selv det bedste foredrag med fordel kunne suppleres med opfølgende værktøjer, videoer, ledelsesopfølgning, bøger m.v. – og disse ting vil den professionelle og motiverende foredragsholder gerne hjælpe til med – og allerbedst tilpasset til jer. Spørg om mulighederne for dette?

Motivation er ikke lig med færdigheder

Når vi ser eksempelvis fodbold i fjernesynet er mange gode til at være ”mandagstrænere” og vide hvad spillerne bedre kunne have gjort. De fleste ”mandagstrænere” har således stor ”know how” som man kalder det på moderne dansk. Men ”know how” er ikke = færdigheder (evnen til at udføre) og slet ikke nok til at skabe ekstraordinære resultater. Derfor er det værdifuldt, ud over foredraget, at tilføre viden og træning i forskellige aktuelle discipliner så der opnås både motivation og handling. Bliver medarbejderne motiverede og er der ikke opfølgning og/eller handlinger efterfølgende er der risiko for frustration og demotivation.

”Før, under og efter tankegangen” = Motivation og forudsætning for resultater

Sørg for at udsende en motiverende invitation og program før jeres møde – også selv om der er mødepligt. Vælg en professionel foredragsholder der både før, under foredraget og efterfølgende forstår jer og brænder for at I når jeres mål. Efter får I endnu mere ud af jeres investering ved at følge op samt tilbyde aktiviteter der holder fast i den gode oplevelse, holder motivationen i kog og som sikrer færdigheder, fællesskab og handling.