Ønsker du at nå dine mål – privat, på arbejdet og i livet? Følg mit nyhedsbrev →
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ring også gerne direkte på +45 70 247 248 eller skriv på info@habitmanager.com og få svar med det samme.

Sådan finder du din næste keynotespeaker

Sådan finder du din næste keynotespeaker

 En keynote speaker, keynotetaler eller ”keynote” er en ekstraordinær foredragsholder og formidler der til et møde eller konference taler om det centrale eller overordnede tema eller emne for konferencen. Keynotespeakere lægger grundstemningen og vil ofte være blandt de fremmeste eksperter inden for deres respektive områder og kan tale både motiverende, varierende og udførligt om et bestemt emne.

Keynotetaleren kan også være en kendt person der dog ikke af den grund behøver at være en god formidler men vedkommende har en specielviden. Det optimale er naturligvis når keynotetaleren både har viden og er en fremragende formidler. Blandt foredragsholdere og undervisere er titlen attraktiv og mange kalder sig da også for ”keynotespeaker” for at ”rykke en liga op” men der skal man som kunde og booker være opmærksom på både egne krav og på om der faktisk kan leveres på det niveau I ønsker.

Hvordan sikre sig at finde den ægte vare og det rigtige valg – hvordan finder du den næste keynotespeaker?

Titlerne ”Keynote speaker”, ”Keynote” og ”Keynote taler” er som betegnelsen ”Foredragsholder” ikke beskyttede titler og da keynote speakere etc. ofte tager et højere honorar kan det godt betale sig, både at tænke over sine behov og at undersøge markedet godt – både for at sikre den rette taler, af hensyn til økonomien og ikke mindst af hensyn til den samlede effekt på jeres møde eller konference.

Brug netværket, kollegerne, nettet og bureau

Når man vælger keynotespeaker kan man 1) Starte med at vælge et emne og tema og så finde den rette taler, eller 2) Se hvilke talere der er interessante og så vælge tema og emner ud fra dette. Begge processer foregår dagligt og ofte glider de også sammen da det endelige valg ofte beror på en blanding af kundens ønsker, keynotespeakerens muligheder og så har økonomien i sidste ende også oftest en indflydelse på valget. Det er oplagt at spørge kollegerne internt på arbejdspladsen om hvem de tidligere har oplevet af stærke talere. Desuden kan man spørge i sit eksterne netværk, selv søge på de ønskede temaer og keynotetalere på nettet og man kan benytte et professionelt speakerbureau som ofte har både forbindelser til de rette talere og erfaringer med hvem der netop kan levere et top keynoteindlæg – og hvem der ikke kan.

Lad keynotespeakeren inspirere jer

Når I taler med bureauet og/eller keynotetaleren så vær både åben over for deres input, for de har erfaringer med hvad der virker godt i deres indlæg og om det er en god ide med dialog, øvelser, varigheden og ikke mindst hvilke emner der er vigtige.

Stil krav og gå keynotespeakeren på klingen

Men stil også krav. Det nytter ikke at blive benovet over at I har med en ekspert eller en kendt person at gøre – og som kan være svær at få i tale. Jeres arrangement er på spil og der er mange mennesker der skal lytte med, lære og gå hjem og bruge den nye viden så I når jeres mål – både på kort og lang sigt. Så sørg for at tale med keynotespeakeren selv så han/hun ved hvem I er og kan relatere til jeres situation, møde og konference.

Leveringen skal være i top

I må ikke regne med at ”succesen er hjemme” fordi I har booket et godt navn. Uanset hvad vil denne indlæg altid blive bedre når de ved hvem de står overfor og har forberedt sig godt. Så tal sammen og få gerne keynotespeakerens input til titel på indlægget og til beskrivelsen i invitationen og programmet. Jeres gæster må gerne glæde og og møde motiverede op – successen med et keynoteindlæg og en konference starter længe inden selve dagen.

Husk – før I booker

Måske har I selv overværet et indlæg med den keynotetaler I er interesseret i da I var begejstrede den gang. Men nu er det en anden dag, et andet publikum og netop jeres ønsker og krav der skal dækkes. Så stil jeres vigtige spørgsmål og få betryggende svar – det er også vigtigt for keynotetaleren at levere et godt stykke arbejde. Hvor erfaren er han med at håndtere store forsamlinger? Hvor god er hun på engelsk? Har hun erfaringer fra jeres branche? Er han villig til at tilpasse sit indlæg til jer? Må I få hendes præsentation efterfølgende? med videre, og sidst men ikke mindst er der nogle referencer I kan læse og allerbedst tale med inden I træffer beslutning?

Denne gang er det jeres arrangement, jeres dag, møde, atrategi og fremdid der er på spil så det at finde jeres næste keynotespeaker er et vigtigt stykke arbejde som I vil glæde jer over at I gjorde både på selve dagen og i lang tid fremover.