Virtuelt foredrag #3

Grib dine kriser


Foredraget Grib dine kriser er et livsglad, konkret og letforståeligt foredrag med bl.a. ny viden, værktøjer og øvelser til dem som enten ønsker at blive klogere på kriser, er i krise eller kender en, der er i krise. I bliver inspireret til at forebygge kriser, opdage dem i tide samt reducere og håndtere dem godt og komme styrket igennem kriser og minimere risikoen for tilbagefald. 

Foredraget Grib dine kriser berører alle de kriser, som vi helst vil undgå fra minikriser, til livs- og udviklingskriser samt traumatiske og eksistentielle kriser.

Kriser har enorm indflydelse på vores arbejdsliv, privatliv og samlede livskvalitet og ingen ønsker sig kriser der river tæppet helt eller delvist væk under vores liv. Alligevel lærer vi ikke om kriser før de dukker op og vores verden rystes og i værste fald bryder sammen.

Emner på virtuelle foredrag omkring kriser

 I det virtuelle foredrag Grib dine kriser taler Torben Wiese bl.a. om

 • Hvad er forskellen på problemer og kriser?
 • Hvilke typer af kriser findes der?
 • Hvad gør vi for at undgå kriser i vores private livsressourcer? (Mål/drømme/mening, Sociale relationer/familie, Økonomi/arbejde, Helbred/fysik/psyke, Fritid/hobby/bolig/tid)
 • Hvad gør vi for at undgå kriser i arbejdspladsens livsressourcer? (Mål/Økonomi/vision, Kultur/medarbejdere/ledere, Marked/kunder/borgere, IT/bygninger/produktion/infrastruktur, Produkter/ydelser)
 • Hvilke kriser vil vi ikke have?
 • Hvilke kriser skal vi undgå?
 • Hvordan gør vi dette?
 • Hvordan ser vi signalerne?
 • Hvordan indstille vores kriseradar?
 • Hvordan påvirker kriser vores arbejdsglæde og samlede livsglæde – både når krisen står på og akkumuleret i livet?
 • Hvilke kriser ser vi på arbejdspladser?
 • Hvordan styrke ens robusthed, reducere sårbarheden og dæmpe ens belastningsreaktion?

Mennesket, teamet eller organisationen i krise er hverken godt nyt personligt eller for arbejdspladsen. Arbejd målrettet med at gribe krisen og styrk både kultur, arbejdsklima, energi, idérigdom og konkurrenceevne. Ikke alt er kriser men meget mindre kan også gøre det og som ringe i vandet bringe os i uønskede situationer i vores 5 livsressourcer.

I overført betydning kan kriser som en vildfaren hård læderbaseball ramme os uventet og hårdt og efterlade os med meget mere end blå mærker. Ved kan lære at minimere risikoen for at bolden kommer i vores retning og hvis, så gribe den og holde den tæt, styre den og smide den tilbage hvor den hører hjemme kan vi bevare vores livskvalitet både aktuelt og akkumuleret.

Kriser er kommet for at blive, blive godt overstået og igen blive afløst af nye kriser. Men forhåbentligt færre for dig og jer fordi I fremover vil se på kriser med nye øjne og værktøjer og herved øger muligheden for det gode liv du og I ønsker.

Torben Wiese giver med sin motiverende stil deltagerne, teamet og organisationen et helt nyt syn på kriser og det gode liv, arbejdsliv og samarbejdsliv. Hvordan man opnår det, bevarer det og reducerer risikoen for krævende og måske smertefulde og hårde kriser.

Foredraget ”Grib dine kriser” er en livsglad’t indlæg med konkret og nem forståelig ny viden, værktøjer, øvelser og flere guides (dog afhængigt af varighed) til deltageren der er i krise eller kender andre i krise.

Deltagerne bliver hjulpet til at forebygge kriser, opdage dem i tide samt reducere og håndtere dem godt og komme styrket igennem kriser og minimere risikoen for tilbagefald.